Navigácia

Vállalkozói képességek fejlesztése nemzetközi partnerségben

skolánk részt vesz egy olyan nemzetközi partneri együttműködésben, amelyben az iskolák diákjai modellezik egy vállalkozás létrehozását.

Iskolánk részt vesz egy olyan nemzetközi partneri együttműködésben, amelyben az iskolák diákjai modellezik egy vállalkozás létrehozását.

A projektben iskolánkon kívül egy nagyváradi, egy szolnoki és egy kassai technikum vesz részt. A pályázatot a budapesti székhelyű Expanzió Kft. nyerte el a magyarországi Erasmus+ pályázatokat kezelő Tempus Közalapítványnál.

A három iskola 3-3 diákcsoportja egy 7 lépéses folyamatban vesz részt, melynek során áttekintik a vállalkozás-indítás lépéseit, a vállalkozási ötlet kialakításától a piackutatáson át az üzleti terv elkészítéséig. Tanáraik mentorként támogatják őket a tanórai foglalkozásokon kívül is.

A pályázat lezárásaként a 9 diákcsoport online bemutatót tart a kidolgozott üzleti terveikből, melynek során szakmai zsűri díjazza a legjobbnak ítélt üzleti tervet, előadást. Tekintettel a járványhelyzetre, a teljes pályázat online együttműködéssel zajlik.

A pályázat célja nemcsak az, hogy a diákok vállalkozói kompetenciái fejlődjenek, hanem annak vizsgálata is, hogy milyen módon tudják támogatni egymást nemzetközi partnerségben az iskolák, és a mentorként résztvevő oktatók, milyen módon lehet megosztani a jó gyakorlatokat.

A projekt nyelve magyar, amely a Kárpát-medencében megkönnyíti a diákok és a mentorok kommunikációját is.